Hoida sanallasi

Tein joku vuosi sitten Ifolorissa 26 sivuisen kirjan ”Virvoita sanallasi”.  Virvoita sanallasi e-kirja pdf  Myin muutaman, osan lahjoitin, ja jäljellä on muutama kirja. Tässä kirjassa ei ollut isbn -tunnusta. Nyt syksyllä 2020 täydensin kirjaa 36 sivuiseksi ja lisäsin myös muutaman hartaustekstin. Muutenkin lisäsin hiukan eloisuutta kuvien sijoituksella. Pyysin isbn -tunnukset kirjaan. Nimeksi tuli Hoida sanallasi.

Tässä esimerkkejä aukeamista. Laitoin e-kirjasta ottamiini leikekuviin näkyviin domainin cetalenan.fi.

Kirja ei ole luonnontieteellinen kirja. Kuvassa ei ole pääskystä eikä varpusta, vaan pieni hippiäinen poikkeuksellisesti lepän lehden suojassa. Kuviin olen etsinyt herkkyyttä ja kauneutta. Ne eivät ole tavanomaisia.

Tavallaan se, että amatööri, eläkeläinen tekee kaiken yksin, luo kirjoistani erilaisia. Niitä ei voi myöskään hinnoitella perinteisesti. Lasken kaiken oman työni harrastukseksi, elämäntavakseni. Pienten erien painatus maksaa paljon, mutta niin maksaa kaikki taiteen tekeminen. Olen tehnyt isoja puupiirroksia, metalligrafiikkaa ja silkkimaalauksia. Olen osallistunut näyttelyihin. Kirjojen tekeminen on jatkoa tälle harrastukselle. Kuvien ja tekstien yhdistäminen on jatkuvasti ajatuksissani tapahtuvaa liikettä.

Itse pidän kirjaa kauniina ja melko onnistuneena. Käytän raamatunkäännöstä 1933/38. Lukija voi pitää rinnalla omaa Raamattuaan, jos hänelle on mieluisampi joku muu käännös.

Kirjan pienet hartaudet pdf -muodossa Kuvahartauksiani.cetan

Myyn kirjojani marraskuusta 2023 alkaen 5€ kappale + postimaksu

Yhteydenottolomake

Ceta Lehtniemi