Hoida sanallasi

Tein joku vuosi sitten Ifolorissa 26 sivuisen kirjan ”Virvoita sanallasi”.  Virvoita sanallasi e-kirja pdf  Myin muutaman, osan lahjoitin, ja jäljellä on muutama kirja. Tässä kirjassa ei ollut isbn -tunnusta. Nyt syksyllä 2020 täydensin kirjaa 36 sivuiseksi ja lisäsin myös muutaman hartaustekstin. Muutenkin lisäsin hiukan eloisuutta kuvien sijoituksella. Pyysin isbn -tunnukset kirjaan. Nimeksi tuli Hoida sanallasiTilausohje

Tässä esimerkkejä aukeamista. Laitoin e-kirjasta ottamiini leikekuviin näkyviin domainin cetalenan.fi.

Kirja ei ole luonnontieteellinen kirja. Kuvassa ei ole pääskystä eikä varpusta, vaan pieni hippiäinen poikkeuksellisesti lepän lehden suojassa. Kuviin olen etsinyt herkkyyttä ja kauneutta. Ne eivät ole tavanomaisia.

 

Tiedän, ettei pelkkää kuvaa katsomalla välttämättä ymmärrä mitä on kuvattuna. Teksti kertoo jotain sekä kuvasta, että tavastani kulkea luonnossa puhelin tai kamera mukana. On poikkeuksellista, että 70 ikäinen hallitsee jollakin tavoin sekä kuvaamisen, kirjoittamisen, Raamatun sisällön, kuvankäsittelyn, että osaa tehdä ja pitää kotisivuja ja käyttää näitä yksinkertaisia kirjantekomahdollisuuksia.

Tavallaan se, että iäkäs amatööri, eläkeläinen tekee kaiken yksin, luo kirjoistani erilaisia. Niitä ei voi myöskään hinnoitella perinteisesti. Lasken kaiken oman työni harrastukseksi, elämäntavakseni. Pienten erien painatus maksaa paljon, mutta niin maksaa kaikki taiteen tekeminen. Olen tehnyt isoja puupiirroksia, metalligrafiikkaa ja silkkimaalauksia. Olen osallistunut näyttelyihin. Kirjojen tekeminen on jatkoa tälle harrastukselle. Kuvien ja tekstien yhdistäminen on jatkuvasti ajatuksissani tapahtuvaa liikettä.

Itse pidän kirjaa kauniina ja melko onnistuneena. Nyt laitoin toki esille aukeamat, jotka ovat mielestäni edustavimmasta päästä. Käytän raamatunkäännöstä 1933/38. Lukija voi pitää rinnalla omaa Raamattuaan, jos hänelle on mieluisampi joku muu käännös.

Kirja löytyy kirjastoista sekä täältä: https://www.booky.fi/search.php?search=Ceta+Lehtniemi#!product_id=9789526953427

 

Kirjan pienet hartaudet pdf -muodossa Kuvahartauksiani.cetan

Ceta Lehtniemi